Løve Herred / Gørlev

Program 

2024/2025

Torsdag den 15. august

Heldagsudflugt til det nye "H.C.Andersen-museum"i Odense og frokost på Restaurant Carlslund. Dagen slutter i "Den Fynske Landsby"

Mandag den 16. september

Fredag den 11. oktober

.Cafeaften: Efter et stykke mad og et glas vin underholder trubadur Peter Ankerfeldt. Musikalsk foredrag om John Mogensen


Mandag den 11. november kl. 14

Foredrag ved Michael Schacht Pedersen:

Da lyset forsvandt

Foredrag ved Ingse Rasmussen. Ingse er kendt for sit store engagement i fællesskabet i Ruds-Vedby - specielt det sociale og det kulturelle

Torsdag den 12. december  kl. 14

Tirsdag den 14. januar

Foredrag ved Karina Jensen, der fortæller om at være udsendt til Afganistan.


Onsdag den 6. marts kl. 18.30

Generalforsamling

Julemøde med hygge, sang, kaffe, kage og lotteri. Medbring gerne en lille pakke til lotteriet. Korshærspræst og diakonipræst Ida Rusholt Lund fortæller om sit arbejde i Kirkens Korshær og i varmestuerneBliv medlem

Som medlem af Familie og Samfund Løve Herred-Gørlev får du automtatisk besked om vores arrangementer, og prisen for arrangementerne er lavere end for ikke-medlemmer.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil melde dig ind i foreningen eller bare er nysgerrig efter at høre mere.


Kontakt
Kirsten Adler Sørensen

Tlf. 20 32 90 96
kirstenadler@hotmail.com

Bestyrelse

Formand
Kirsten Adler Sørensen

kirstenadler@hotmail.com

Tlf. 20 32 90 96


Næstformand

Jette Zobbe
jlzobbe@gmail.com
Tlf. 50 90 99 57

Suppleanter

Anne Wittrock
Benny Langeskov

Kasserer

Bodil Pedersen
juelsborg@mail.tele.dk
Tlf. 61 75 79 84


Kirsten Larsen
kispml@gmail.com
Tlf. 23 49 28 10


Revisorer

Bodil Andersen
Anne Christensen

Sekretær

Gitte Laursen
gmh@post.tele.dk
Tlf. 20 27 00 15


Merete Johansen
43merete@gmail.com
Tlf. 41 41 95 50


Revisorersuppleant

Ruth Christiansen

Hanne Jensen
hjjensen@dukamail.dk
Tlf. 42 48 33 52

Virksomhedsbesøg på Kalundborg Rådhus

Mandag den 26. februar var 50 medlemmer fra Familie og Samfund, Løve Herred/Gørlev på eftermiddagstur til Kalundborg rådhus.


Vi startede med kaffen, hvor Borgmester Martin Damm fortalte om rådhuset og dets
opbygning og hvordan stedet er tilpasset de ca. 350 medarbejdere. Vi hørte lidt om
økonomien og hvordan det som kommune er at have mange store arbejdspladser som bl.a. Novo Nordisk.


Derefter fik vi en rundvisning i huset, hvor vi bl.a. så Byrådssalen med den moderne teknik og direktionsgangen med borgmesterkontoret. Undervejs så vi en del kunstværker som er kommet til sin ret i rådhusbygningen.


En rigtig god eftermiddag og tak til Martin Damm for at tage så godt imod os.

Cykeltur i Indien

Torsdag den 18. januar havde Familie og Samfund Løve herred Gørlev samlet 53 medlemmer for at høre Lisbet Grønne og Nicolaj Andersens foredrag om deres cykeltur i Indien i 2015.

En 3 ugers cykeltur på ca 1500 km gennem Rajasthan, som er et af de fattigste delstater og ligger i det nordlige Indien. Af indiens 1,4 milliarder indbyggere er ca de 300-400 millioner analfabeter.

Lisbeth og Nicolaj oplevede en del af Indien med en fattigdom, der var svær at forstå. Cykelturen førte parret gennem små landsbyer med en meget primitiv levevis, hellige køer, små templer, og megen fattigdom. I byerne oplevede de dog at nogle var noget bedre stillet. Overalt mødte de mange smilende og gæstfrie mennesker.

Efterfølgende tog parret 14 dage til det sydlige Indien, som var kontrastfyldt i forhold til den nordlige delstat. De havde fået planlagt en færdig tur hvor de i 14 dage havde deres egen taxa, og som Nicolaj sagde, var en meget billig måde at rejse på.

En aften med et indblik i Indiens kontrastfyldte kultur, fortalt af et par cykel entusiaster, der fik oplevelserne meget tæt på når de kom på deres cykler

Julemøde

Fredag den 8. december var 50 medlemmer til julemøde i Familie og Samfund, Løve Herred/Gørlev. Eftermiddagen blev indledt med en julesang. Derefter fortalte sømandsmissionær Jørgen Erik Larsen om sin tid i Grønland.

Ingen tvivl om, at Grønland står Jørgen Eriks hjerte nær - til sommer går turen derop for 30. gang.

Jørgen Erik indledte med at fortælle, at han ikke viste lysbilleder, men at vi nok skulle få mange billeder for vores indre øje.      Jørgen Erik er en blændende fortæller, og gennem de mange morsomme, triste, sørgelige, rørende og bevægende historier, fik vi mange billeder af det Grønland, som Jørgen Erik Larsen holder så meget af.

Herefter var der sædvanen tro kaffe, boller og svesketærter. Der blev trukket lod om de mange pakker, som medlemmerne havde medbragt.

Eftermiddagen sluttede som sædvanlig med "Dejlig er jorden", hvorefter Kirsten ønskede alle en glædelig jul.