Raklev-Røsnæs

Program 

2024/2025

Forårets gåture

Lokalforeningerne i Familie og Samfund, Kalundborg Kredsen


Mandag d. 6. maj kl. 19

Røsnæsspidsen med Troels Kristoffersen som guide. Vi mødes på p-pladsen til højre lige inden fyret.


Mandag d. 13. maj kl. 19

Høng Skov. Henning Vingborg fortæller om Planetstien. Vi mødes på p-pladsen ved Gyldenagervej, Høng


Tirsdag d. 21. maj kl. 19.00

Asnæs Vesterskov. Kurt Henning Hansen fortæller og går tur med os. Mødes på Havnemarkens parkeringsplads.

Bliv medlem

Kontakt

Formand

Hanne-Lisbeth Elfang 

Tlf. 59 50 20 14

Mobil: 60 84 34 42

E-mail: hlelfang@hotmail.com

Bestyrelse

Formand

Hanne-Lisbeth Elfang 

Tlf. 59 50 20 14

Mobil: 60 84 34 42

E-mail: hlelfang@hotmail.com


Næstformand

Hanne Hansen 

Mobil: 29 29 80 72

E-mail: hanneh22@gmail.com


Kasserer

Else Tølbøll Hansen     

Mobil: 21 38 60 44

E-mail: elsegunnar@pc.dkSekretær

Birthe Buchave Larsen

Mobil 29 70 22 13

E-mail: rudbirthe@gmail.com

Tidligere arrangementer

.

Bedemanden fra Kerteminde

Efter at have åbnet flere døre og sat flere kopper på til de 72 fremmødte tog Familie og Samfund Raklev/Røsnæs imod Niels Peter Holm, 72 år og pensioneret bedemand fra Kerteminde. På sin trøje havde han en badge med teksten” Jeg har nedsat syn”, hvilket NP straks slog om til: Har du nedsat dig på Fyn, som en ældre dame læste det som, og ”Så bliver det ikke bedre”!!! NP’s valgsprog. Og vi var godt i gang med en underholdende og morsom aften, hvor der både var alvor og lune. Niels Peter blev født i Sønderjylland af flittige og arbejdsomme troende forældre. Det har hjulpet ham gennem hele livet. Aldrig at sidde med hænderne i skødet, altid parat til at hjælpe. Gennem sit virke som uddannet sygeplejerske var han ansat på flere forskellige plejehjem, hvor han nærmest i ”Thyra Frank” stil gjorde hverdagen bedre med stjernestunder for både beboere og kolleger. På et tidspunkt blev han så opfordret til at overtage Kertemindes bedemandsforretning, hvor han havde sit virke i 21 år, indtil han overgav forretningen til den tidligere borgmester. Nu farter han rundt i Danmark og får danskerne til at glæde sig, for som Niels Peter siger: ”Glæden er det eneste, der bliver større, når det bliver delt”.

En dejlig aften, hvor man er helt varm i hjertet bagefter.

Nu venter der så et fortælleaften i Raklev Sognegård i samarbejde med Raklev Lokalarkiv. Her kommer tidligere naver Rene Lærke og fortæller om sit liv som naver. Alle er velkomne torsdag den 22. februar kl. 19.

Senere afholder foreningen generalforsamling for medlemmer. Det er den 4. marts kl. 19 i Aktivitetscentret Munkesøen. Pbv Hanne Hansen


Adventsmøde

Familie og Samfund Raklev/Røsnæs valgte i år at afholde foreningens adventsmøde i Aktivitetscenter Munkesøen. Det blev en dejlig, hyggelig aften for de 45 fremmødte ved de julepyntede borde.


Ægteparret Gitte og Laurids Randrup og Lene Wittrup stod for underholdningen, som bød på glade og kendte julesange krydret med finurlig tale og en god moderne julehistorie.

Midt i det hele blev der serveret kaffe/te med lækre store sirupslagkager a la Elisabeth, hjemmebagte klejner a la Else, portvin og chokolader.

Mit liv som fotograf af Jens Nielsen

Familie og Samfund Raklev/Røsnæs havde inviteret fotograf Jens Nielsen til at komme og fortælle om sit liv i Kalundborg. 44 medlemmer mødte op i Aktivitetscenter Munkesøen for at høre et spændende og oplysende foredrag, fortalt med lune og humor.

Jens Nielsen, som nu er 63 år, fortalte om sin store interesse lige fra barnsben for fotografering. Sit første kamera fik han i konfirmationsgave. Det var dengang man brugte film, som skulle fremkaldes, så derfor var det vigtigt at lære selv at fremkalde film i mørkekammeret. Det foregik i Munkesøskolen, hvor han på det tidspunkt gik i skole. Da han forlod skolen, kom han i lære som elektriker, for som fotograf det kunne man bestemt ikke leve af !!! mente hans forældre.

Første fotoforretning åbnede han i Arne Bybjergs gamle lokaler på Klosterparkvej. Her solgte han fotoudstyr og tog billeder af f.eks. bryllupspar. Selv om Jens ikke var uddannet til fotograf, fik han priser for fremravende billeder, men på et tidspunkt måtte han i gang med uddannelsen. Forretningen var flyttet til større lokaler. Gennem Photo Care var han 3 gange i Kenya, hvor han lavede flotte fotos af de mange vilde dyr. Sidste butik lå på Kvickly torvet. En stor butik med mange ansatte.

Men Jens ville hellere bare tage billeder, så han solgte butikken, arbejdede freelance for TV øst, Folkebladet, Ugeavisen, indtil han i 2013 startede TV Kalundborg. Teamet bag TV-Kalundborg i dag er Gitte Korsgaard Fenger, Vibeke Gylling og Jens Nielsen. Denne nyhedskanal er blevet meget populær for os kalundborgensere, også bosat rundt om i landet og ude i verden. Her kan læses, hvad der er sket inden for de sidste timer og dage i Kalundborg suppleret med gode fotos.

Efter kaffe og spørgsmål så vi nogle af de mest sete videoer, nemlig Skybrud i Kalundborg, Gravko sunket ned i mudder, Oktoberfest, og branden på Avista.  En helt igennem dejlig aften for de fremmødte.

Næste møde på Aktivitetscentret er Efterårsspisning tirsdag den 7. november kl. 19, hvortil der er tilmelding pga. spisningen.

Om Piet Hein


Findes der mon noget bedre end at bruge en januar aften i samvær med en flok søde og videbegærlige mennesker og med besøg af en foredragsholder med vid og humor, nemlig Lars Hein? Man bliver helt varm i hjertet. Synd der ikke var flere, der vovede sig ud i kulden og vintermørket. Men vi 35, der mødte op, fik en forrygende aften i selskab med Lars Hein, pensioneret professor fra DTU, som hudløst ærligt fortalte om sin far.

Piet Hein,

Piet Hein levede fra 1905 til 1996, og i den tid lykkedes det ham både at være gift 6 gange, få 5 drenge med forskellige koner og blive kendt i både ind-og udland for sine mange geniale opfindelser, sine Gruk (over 10.000), superellipsen og superægget, møbler, lamper og lysestager. Lars Hein var nr. 3 i flokken, så han har ikke levet mange år sammen med sin far. Dog fortalte han levende og humoristisk om Piets spændende liv. Som barn af en far, der var ingeniør og en mor, der var øjenlæge, og som begge valgte arbejdet frem for familielivet, havde Piet ikke de bedste betingelser for et lykkeligt liv. Han startede på flere uddannelser, men gennemførte dem ikke. Alligevel lykkedes det ham med sin genialitet at blive kendt og accepteret. Som digter, forfatter, opfinder og matematiker. Han modtog et væld af priser både fra Danmark og fra resten af verden. Vi så billeder af Piet sammen med andre berømtheder. Niels Bohr, Einstein, Tove Ditlevsen, Thor Heyerdahl, David Hellde´n, Mogens Frohn mm. Sine sidste år levede han på Damsbo Gods på Fyn, og her lykkedes det en enkelt gang at samle alle 5 sønner. Han afgik ved døden 17.april 1996, i Middelfart 90 år gammel.

Efter kaffe og lagkage var spørgelysten stor, og Lars svarede beredvilligt på spørgsmålene. Og vi takkede ham for en herlig aften.

Næste arrangement i Familie og Samfund Raklev/Røsnæs er den 12.februar. Det er igen kl.19 i Aktivitetscenter Munkesøen. Her kommer Bedemanden fra Kerteminde med et humoristisk og levende foredrag med fortælling og sang. Som altid er alle velkomne. Pbv. Hanne Hansen